| PARAMETRY FIZYKOCHEMICZNE WODY UZDATNIONEJ SUW "KURPIOWSKA II kwartał 2025 |
|
| PARAMETR |
WARTOŚĆ DOPUSZCZALNA * |
JEDNOSTKA |
WYNIK POMIARU |
| BARWA |
akceptowalna |
mg/l Pt |
14 |
| MĘTNOŚĆ |
akceptowalna |
NTU |
0,76 |
| pH |
6,5-9,5 |
- |
7,7 |
| SMAK |
akceptowalny |
TFN |
1 |
| ZAPACH |
akceptowalny |
TON |
1 |
| ŻELAZO |
200 |
µg/l |
81 |
| JON AMONOWY |
0,50 |
mg/l |
<0,13 |
| TWARDOŚĆ |
60-500 |
mg/l CaCO3 |
220 |
| MANGAN |
50 |
µg/l |
1,5 |
| * - Wartość dopuszczalna zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 7 grudnia 2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz. U. z 2017r. Poz. 2294) |
| PARAMETRY MIKROBIOLOGICZNE WODY UZDATNIONEJ SUW "KURPIOWSKA II kwartał 2025 |
|
| PARAMETR |
WARTOŚĆ DOPUSZCZALNA * |
JEDNOSTKA |
WYNIK POMIARU |
| LICZBA BAKTERII Z GRUPY COLI |
0 |
jtk/100ml |
0 |
| LICZBA ENTEROKOKÓW |
0 |
jtk/100ml |
0 |
| LICZBA ESCHERICHIA COLI |
0 |
jtk/100ml |
0 |
| OGÓLNA LICZBA MIKROORGANIZMÓW W 22 +/- 2 st C |
Bez nieprawidłowych zmian |
jtk/1ml |
0 |
| * - Wartość dopuszczalna zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z 7 grudnia 2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz. U. z 2017r. Poz. 2294) |